tiistai 3. toukokuuta 2011

Vauhdikkaat ystäväni, osa 2

Jos Mussukka-Monsteri oli vauhdikas, ei vauhtia puutu myöskään toisesta ystävästäni Projektista. Olen tätä kirjoittaessa ehtinyt tyypittämään Projektia jo nelisen kertaa ja yhteistyö paranee kerta kerralta. Tänään pääsimme jo monta tasaista kierrosta.

Viime viikolla kuitenkin Projekti esitteli villin rodeohevosen taitojaan. Tilanne oli aivan viaton laukannosto. Laukannostot eivät vielä ole Projektin parasta antia, mutta pikkuhiljaa... eli siis pohkeet kiinni ja Projekti tulkitsi homman riemukkaaksi pukkirodeoksi. Allekirjoittanut ei todellakaan ollut varautunut reippaaseen lähtöön, joskaan ei välttämättä mihinkään muuhunkaan. Se on ollut Projektin kanssa jännää huomata, että nuorta hevosta ei voi vain ratsastella, vaan oikeasti sitä täytyy ratsastaa. Joka ikinen askel hakea kohdilleen, pehmeän määrätietoisesti. Allekirjoittanut vielä opettelee tätä, mutta onneksi Projekti opettaa :-)

Projekti siis lähti, kovaa ja pää alhaalla. Ei se nyt kauhean montaa pukkia kerennyt, sen verran, että jostain kuuluu "Nojaa taakse, pää ylös", ja tilanne oli ohi. Kentän pohjan koostumus jäi tällä kertaa tutkimatta, mutta sen ehtii varmasti vielä. Muistoksi jäi onnekas tilannekuva kameraan. En voi katsoa sitä hymyilemättä.

Niin, Projekti saa tällaisen normaalisti täydellisyyttä vaativan täti-ihmisen vaan hymyilemään tyhmästi. Jokainen hetki Projektin selässä tuntuu hyvältä, ja luonnehan toisella on aivan täysi helmi. Perjantaina 5-vuotias tyttäreni harjasi Projektin niin korkealta kuin yletti ja Projekti vaan katseli, että mikäs vaahtosammutin tuolla häärää. Niin, Projektihan kokonsa puolesta voisi pistellä pienen blondin 5-vuotiaan välipalaksi kahdella haukkauksella.

Jos perjantainen Projekti-kokeilu menikin vähän vauhdikkaasti, sunnuntaina menimme jo paljon hallitummin. Monta hyvää pätkää, joiden perusteella alkoi jo tuntua vähän siltä kuin Projekti olisi Oma Ystävä. Tänään mentiin jo kokonaisia kierroksia rauhassa ja tasaisesti, laukassakin, ja ehdin jopa peileistä katsella ja todeta: Projekti on Todella Hieno Hevonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti