keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Valinnan tuskaa

Taas kerran olen saattamassa itseäni ongelmiin tässä hevosprojektissa. Voi maailman ihanat hevoset sentään.

Varsan kaveri on nimittäin yhtä ihana kuin Varsa, tai kenties vielä ihanampi ison kokonsa ja tasaisemman luonteensa ansiosta. Liike ei ole aivan yhtä tyrmäävä, mutta ulkoinen olemus taas on huomattavasti upeampi. Rakenne on täydellinen. Kaikenkaikkiaan: Varsan kaveri on kaikkea sitä, mitä Vakavasti Otettavan Kouluhevosen tuleekin olla. Plussana vielä väri, joka on aivan ihana mustanruunikko.

Varsan kaveri on siis kolmivuotias, kuukauden verran ratsastettu. Osaa suurinpiirtein pohkeet ja pidätteet ja jäisi siksi aikaa vielä ratsutukseen, että osaa ne kunnolla. Hämmentävää Varsan kaverin liikkeessä on tasaisuus. Jotenkin tämä hevonen on kauhean kypsän oloinen, pää pysyy nätisti paikallaan liikkeessä ja laukkakin on luonnostaan tasapainoista. Varsan kaveri vaikuttaa iästään huolimatta kypsemmältä ratsastaa kuin Projekti, mikä on kieltämättä hämmentävää. Itse en siis ole Varsan kaverin selässä ollut, tämä on vain näköhavainto.

Olen aivan nyt valinnan tuskassa. Haluan ehdottomasti Projektin, mikäli siitä sopuun päästään mutta haluan myös Varsan kaverin. Edellyttäen tietysti, että osoittautuvat terveiksi. Kummankin kanssa pitäisi myös järjestää kuntoon kuvio, jossa olisi riittävästi asiantuntevaa koulutus- ja valmennusapua. Ja Koti, Projektilla on jo hyvä Koti, Varsan kaveri taas täytyisi laittaa majoitukseen jonnekin omalle takapihalle tms.

Voi kahden hevosen loukku sentään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti