maanantai 9. toukokuuta 2011

Ihana Projekti

Voi Projekti-kultaa, heppakemia on alkanut tässäkin tutustumisen myötä roihuta. Ei samalla tapaa räiskyen kuin Mussukan kanssa, vaan syvemmällä tapaa. Sydämeni ei jysähdä pois paikoiltaan joka kerta kun näen Projektin, vaan ennemminkin sellainen hyvänmielentunne valtaa kokonaan. Minun oma Projektini...

Hetkinen, eipäs mennä asioiden edelle. Projekti ei todellakaan ole vielä omani, enkä ole edes omistajansa kanssa hänestä puhunut. Olen vain saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden todella tiiviisti ja ajan kanssa tutustua tähän hienoon otukseen. En usko, että moni hevosenostaja on näin onnekas - olen käynyt tunneilla, ratsastellut itsenäisesti, ollut kentällä yksin ja isossa hevosporukassa, harjaillut ja hoidellut mielinmäärin, syötellyt ja vaikka mitä. Projekti on ollut pari viikkoa nyt kuin omani. Tämän jälkeen suorastaan hävettäisi, jos en erittäin vakavasti olisi yrittämässä päästä omistajan kanssa yhteisymmärrykseen hinnasta ja muista ehdoista.

Mielestäni myös ratsastuksessa olemme edistyneet tänä aikana. Kun aluksi en saanut laukkaa edes kunnolla nousemaan - ja jos sain, pukkirodeo oli enemmän kuin todennäköinen, nyt Projekti jo laukkaa melko hyvin avuilla ja nostaa useimmiten kauniisti. Tasapainotonta kaahotusta se vielä osittain on, mutta pikkuhiljaa iloitsemme, kun joku keskiympyrä välillä onnistuukin. Olen myös oppinut tuntemaan Projektin tapaa karata tahdista, jos sitä ei ole vahtimassa. Ja tehnyt lukemattomat määrät pysähdyksiä aivan tasajaloin. Pieniä ovat ilonaiheet, mutta Projektin kanssa oleminen ja tekeminen vaan tuntuu niin palkitsevalta.

Vielä haluaisin nähdä hänet jonkun muun ratsastamana, että näkisin sen, mitä tähän mennessä olen oppinut tuntemaan selästä käsin. Jos sekin näky miellyttää, en keksi enää syitä olla päätymättä neuvottelemaan ostamisesta. Paitsi ehkäpä Varsan Kaveri, jonka tapaan huomenna.

p.s. Kuulin, että Mussukka on nyt sitten lähtenyt myyntitallille pois lähiseudulta, joten se asia on sitten tältä erää päätetty. Toivottavasti hän löytää arvoisensa omistajan uudesta paikasta, sillä Mussukkakin on todellinen aarre hevoseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti