perjantai 15. huhtikuuta 2011

Lisää ihmeteltävää

Hevosprojektin yksi erittäin iso Mutta on ollut, ja on edelleen, sopivan kodin valitseminen omalle kultamurulle. Täällä ruuhka-Suomen sydämessä ei tallipaikkoja liikaa ole tarjolla, ei ainakaan mukavan ajomatkan päässä. Toki lähtöolettama, alle 15 minuutin ajomatka, on aika kova vaatimus. Toisaalta jos sitä matkaa saa tästä eteenpäin melkein joka päivä suhata, kai jotain vaatimuksia saakin olla. Muuten vaatimukseni tuskin päätä huimaavat. Mukava ja kodikas talli, jonkinlainen kenttä, vähän maastoja ja hyvä tallihenki.

Eilen sain tietää omalla Kotitallillani myytävänä olevasta hevosesta. En koskaan ole katsellut häntä sillä silmällä, että tuo olisi minun. Itse asiassa en ole koskaan katsellut häntä yhtään millään silmällä. Joudun siis virittämään katseeni uuteen moodiin ja porautumaan tämän hevosen sielunmaisemaan.

Kyseessä on 6-vuotias koulutuksessa oleva, lupaavanoloinen projekti. Osaa ilmeisesti perusasiat ja joitain väistöjä. Liikettä on minulle kovasti kehuttu hyvälaatuiseksi ja luonnetta mukavan säpäkäksi. Siinä kaikki, mitä tiedän. Katselin häntä hieman aikaa eilen tallioloissa, menossa oli tappelu viereisen karsinan hevosen kanssa. Lupaa hyvää... loistava kiltti ja rauhallinen perhehevonen ;-D

Tässä hevosessa, kutsutaan häntä nyt vaikka Projektiksi, on kuitenkin yksi erittäin iso plussa. Hän tosiaan asuu Kotitallillani, ja saisi sinne jäädäkin. Hevosharrastamisen yksi ehdoton valopilkku kuitenkin ovat mahtavat ihmiset ja mukava aika tallilla. En hetkeäkään epäile, etteikö useimmilla talleilla tällainen perussopuisa luonne löytäisi ystäviä, mutta kieltämättä luopumisen tuska on ollut erittäin isona Muttana kummittelemassa läpi projektin nimeltä Hevonen tulee kotiin.

Olen siis päättänyt avoimin mielin tutustua Projektiin, vaikka välitön heppakemia ei roihunnutkaan. Käsittely, hoitaminen, juoksuttaminen, ratsastaminen, kaikki nämä voivat tuoda hänestä esiin jotain, johon rakastuu. Se on lopulta niin pienestä kiinni, yksi ohimenevä hetki oikeanlaista tunnetta, silloin tietää paketin olevan siinä.

Tänään olen menossa katsomaan toista potentiaalista kotia hevoselleni. Kyseessä on ihan eri sarjan talli kuin oma Kotitallini. Mielettömät valmennuspuitteet, kaikki mahdollinen hightech-hifistely huomioitu. Hintakin toki sen mukainen. En usko, että paikka täyttää kodikkuuden vaatimuksia, mutta avoimin mielin, tottakai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti