maanantai 4. maaliskuuta 2013

Talvista treeniä

Kaikki kuvat (c) ihana valmentajani!

Huh, kuinka kaipaan kesää tai kevättä tai mitä tahansa lämmintä, lumetonta ja kuivaa vuodenaikaa. Tämä talvi on kyllä ollut ihan kohtalainen treenaamisen kannalta, kentät ovat olleet pääosin ok. Mutta silti, vähän alkaa jo kaivata vauhdin hurmaa hiekkapohjalla. Ihania keskilaukkoja (Hottis tekee ne niiiiin hyvin), kaikenlaisia lisäyksiä, tai ihan normaalia lennokasta tempoa. Hottiksella on kyllä hyvä tasapaino, mutta saattaa silti pitkäjalkainen kouluhevosparka olla ihmeissään liukkaissa kulmissa.

Talvella on kyllä vastaavasti päästy sitten harjoittelemaan kokoamista. Paljon lyhyitä 3-4 askeleen kokoamisia, niin ravissa kuin laukassakin. Ravissa Hottis hakee jo lähes passagelle! Sitä saa pikemminkin toppuutella, kun on niin innoissaan ravikokoamisesta. Toinenhan on vasta juuri kääntynyt 5-vuotiaaksi.

Laukka on vielä hankalampaa, mutta paljon edistystä siinäkin on tapahtunut. Erilaiset temponmuutokset menevät jo hyvin, mutta ihan piruettilaukasta ei vielä tarvitse puhua :-) Laukanvaihdot ovat myös hyvällä alulla, mutta niidenkin työstämisen kanssa odottelen vähän parempia pohjia. Se on vähän vielä sähläämistä pitkien koipien kanssa.


Eilen treenasimme pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa (tein muutaman laukassakin kokeilun vuoksi, hyvin sujui). Väistöissä tekniikka sujuu oikein mainiosti, kunhan itse muistan tsempata vinon istuntani kanssa. Lennokkuutta vielä tarvitaan lisää, mutta eiköhän sekin kesällä sitten löydy. Raviväistöjen kanssa meillä pitkään oli ongelmaa siinä, että hepoparka tulkitsi väistöavut laukka-avuiksi, mutta nyt selkeästi on ero näiden kahden välillä löytynyt. Jouduin todella pitkään tekemään väistöjä vain keventäen, kun muuten Hottis oli samantien laukalla.

Mutta siis, kevättä ja kesää odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti