tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kisakuulumisia

Hottiksen ensimmäiset kisat, kisaharjoitukset siis, ovat onnellisesti ohi. Päällimmäinen tunne on tyytyväisyys vauvahevoseen, joka käyttäytyi erinomaisesti.

Kuljetus paikalle sujui loistavasti. Hottis käveli kuljetusrekkaan kuin vanha tekijä (vaikka tähän mennessä on matkustanut vain trailerissa), vähän puhisten mennessään. Matka sujui myös rauhallisissa merkeissä.

Itse kisapaikalla hevonen oli levoton, mutta ei tehnyt mitään pyörimistä kummempaa. Pääsimme melko heti maneesiin taluttelemaan, ja järjestelyt toimivat kaikin tavoin loistavasti. Nuorille hevosille oli varattu tilaa ja aikaa tutustua paikkoihin, ja kulkua rauhoitettiin hyvin. Järjestäjät ohjasivat ihmisiä siihen, että maneesi oli täynnä neli- ja viisivuotiaita ja ihmiset olivat oikein ymmärtäväisiä.

Verryttelyssä Hottis oli kovasti stressaantunut. Vuorotellen yritti juosta alta hirnuen, ja vuorotellen kokosi itseään aivan kippuralle, ja myös kuolaimen alle (edelleen hirnuen). Vaikka yritinkin rentouttaa sitä reippaalla ravilla eteen, se kieltämättä jäi aika paljon pohkeen taakse (paitsi silloin, kun yritti singota kiitolaukalle). Hottis myös selvästi stressasi muita hevosia, jos joku meni läheltä, keskittyminen palasi taas nollaan ja hirnuminen alkoi.

Kun luokka alkoi, siirryimme radalta pois verryttelemästä pienempään maneesiin. Täällä Hottis selkeästi alkoi rentoutua, mutta oli myös väsyneen tuntuinen. Otimmekin pitkät kävelyt ennen rataa...

Itse radalla hevonen oli aluksi letkeän tuntuinen, ja sisääntulo oli hyvä. Sen jälkeen Hottis alkoi tuntua todella tahmealta ja tuupattavalta ja paikka paikoin sain olla ihan kunnolla runttaamassa sitä eteen. Toisaalta en ihan kauheasti sitä uskaltanut puskeakaan, koska se pohkeista reagoi
ylimääräisillä laukkayrityksillä. Uskoakseni hevonen oli aika väsynyt kaiken stressaamisen jäljiltä, itse verryttelyhän meillä oli tosi kevyt.

Eli hevonen jäi suorituksessa aika paljon pohkeen taakse, eikä oikein ollut oma lennokas itsensä. Käytös sillä kuitenkin oli erinomaista, raviohjelma oli tasainen, vaikka tahmea ja vaisuhko. Ensimmäiseen laukannostoon se teki mielenkiintoisen levadeloikan, minkä seurauksena nostimme väärää laukkaa muutaman kerran, mutta pääsimme kuitenkin jatkamaan. Ratsastaja edelleen selässä. Toinen laukka sujui hyvin, ja tuomarikin oli antanut laukasta kommentiksi, että se on oikein lupaava ja tahdikas.

Kommentit lyhennettynä kaikenkaikkiaan:
Ravi: elastinen, mutta vähän sidotun näköinen. Ajoittain liikaa kädellä. Tasainen.
Käynti: tahdikas, saisi venyä enemmän
Laukka: hankala nosto, lupaavanoloinen ja tahdikas
Kuuliaisuus: suoristuu ja taipuu hyvin, välillä niskuroi
Yleisvaikutelma: lupaava hevonen, joka kaipaa lisää kokemusta ja rohkeampaa ratsastusta. Lisää vaan radoille.

Prosentteja keräsimme 65, mikä oli olosuhteet huomioiden oikein hyvä tulos. Tästä on hyvä jatkaa. Seuraavaksi kuitenkin pistäydymme nuorten fwb-hevosten kouluvalmennuksessa keskiviikkona ja viikonloppuna Hottis lähtee pariksi viikoksi ratsutukseen kasvattajalleen. Odotan kumpaakin innolla!

Kiitos vielä kisoissa avustaneille, loistavalle vakivalmentajallemme sekä hengessä mukana oleville kotijoukoille. Kuvat ovat maneesilaatua, mutta tässä iloksenne yksi otos kauniista hevosesta. Kiitos kuvista Elina :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti