lauantai 27. huhtikuuta 2013

Estekurssilla

Hieno kouluhevosenalkuni on myös osoittautunut erinomaiseksi hyppääjäksi. Tai no suhteellistahan kaikki on, mutta sanotaan nyt näin, että se kovasti nauttii hyppäämisestä, sillä on varsin hyvä tekniikka vaikka onkin raaka ja se on riittävän fiksu osatakseen arvioida hyppypaikan useimmiten järkevästi.

Viime viikonloppuna Hottis oli lainakuskin kanssa siis estekurssilla. Itse en juurikaan hyppää, en vain saa siitä oikein mitään iloa, enkä toisaalta myöskään osaa opettaa raakileelle hyvää hyppytyyliä tai arvioida mitä sen kanssa tulisi tehdä. Mutta onneksi on innokkaita lainakuskeja :-)

Ensimmäisenä päivänä valmentaja lähinnä arvioi Hottiksen hyppytyyliä. Ensimmäiset hypyt olivat aika eksoottisia pitkän hyppytauon jälkeen, mutta pikkuhiljaa tuo rauhottui ja asettui ratsastajan alle. Valitettavasti kentällä oli aivan jumalaton tuuli, joten suurin osa kommenteista meni minulta aivan ohi. Yhtä kaikki, tunnin lopuksi hypättiin noin 90cm rataa, eikä tuo tuottanut ponille pienintäkään ongelmaa.

Toisena päivänä sitten Hottis oli alkutunnista selkeästi paremmin avuilla kuin ensimmäisenä. Kun alettiin hypätä rataa, se kuitenkin lähti käsistä pari kertaa - täyttä laukkaa monta kierrosta ympäri kenttää. Jos Hottis lähtee käsistä, kokemuksesta tiedän, ettei auta kuin yrittää pysyä kyydissä ja toivoa parasta. Tästä seurauksena valmentaja itse pyysi saada mennä kyytiin, annoin tottakai luvan.

Valmentajalla oli todella jännä tyyli ratsastaa. Puolipitkät ohjat ja hyvin rauhallinen perustempo. Muutaman hypyn Hottis teki aika erikoisista paikoista, mutta tajusi nopeasti, että itse pitää nyt ajatella ja katsoa ponnistuspaikat. Hyppäsivät varmaan parikymmentä estettä, ehkä enemmänkin, ja este esteeltä Hottiksen tyyli parani ja parani. Oli kyllä mukavaa katseltavaa. Lopuksi lainakuski hyppäsi vielä samalla tyylillä ja hevonen meni kuin enkeli. Katsomossa katselimme silmät suurina ja ihaillen.

Tunnin päätteeksi valmentaja tuli kyselemään Hottiksen tulevaisuuden suunnitelmista ja kehui, että siitä tulisi erinomainen estehevonen. Suvun kuultuaan totesi, että ei se suku aina kaikkea kerro... Hevonen on kuulemma erittäin hyvä ratsastettava, se on hyvin älykäs, suusta on todella pehmeä ja miellyttävä ja askellajeja on helppo säädellä. Sanoi uskovansa, että säännöllisillä treeneillä tekniikka hioutuisi todella nopeasti kypsemmäksi.

Ja taas säteili omistaja ylpeänä hienosta otuksestaan...

1 kommentti: