tiistai 31. tammikuuta 2012

Nelivuotiaiden kilpailut

Tässä Hottiksen käännyttyä nelivuotiaaksi on tullut aika suunnata ajatuksia tuleviin kisasuorituksiin. Niin se aika vaan menee, vajaa vuosi takaperin katselin raakileiden kolmivuotiaiden myynti-ilmoituksia ja nyt tallissa odottelee varsin kelpo ratsuksi muotoutunut teinihevonen. Jolla itse asiassa voi jo vaikkapa miettiä kokonaisen helpon koululuokan suorittamista.

Nelivuotiaiden luokat ovat kiinnostavuudessaan, sanotaanko nyt korrektisti, melko suoraviivaisia. Siirtymiset tapahtuvat useimmiten "ennen pistettä X" tai "pisteiden X ja Y välillä". Kiemuroista monimutkaisin on kaksikaarinen kiemuraura. En tiennyt edes, että sellaisesta kuviosta koulumaailmassa puhutaan. Vaikken treenaisi enää kertaakaan, uskoisin Hottiksen selviytyvän näistä vallan mainiosti ja hyvässä tasapainossa.

No, eihän näiden luokkien tarkoituskaan ole olla teknisesti hankalia, vaan tutustuttaa hevosta kisamaailman ihmeisiin. Toisaalta myös näyttää tuomareille, onko hevosella liikettä ja lennokkuutta kouluhevoseksi. Se onkin se suurempi kysymysmerkki. Hottis on kyllä upea hevonen hienolla liikkeellä ja eteenpäinpyrkimyksellä, mutta hirveän vaikea arvioida kuinka hieno tai hyvä se on, vaikkapa verrattuna muihin ikätovereihinsa.

Siispä me täällä jännityksellä odottelemme, missä näitä nuorten luokkia tällä kaudella järjestetään. En oikein malttaisi odottaa, olisi se niin kivaa taas päästä kisatunnelmaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti