tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kuulumisia kesän kunniaksi

Eipä ole kauheasti ollut blogin kirjoittaminen mielessä, niin ovat kevään ja kesän puuhat vieneet mennessään. Jos sitä nyt vaikka aktivoituisi...

Kävimme kuukausi sitten toiseen kertaan nuorten fwb-hevosten valmennuksessa. Se oli yhtä hieno kokemus kuin ensimmäinenkin, ehkä jopa parempi, kun paremmalla itseluottamuksella matkaan lähdettiin. Saimme taas paljon hyviä vinkkejä, ja kovasti kehuja siitä, kuinka hevosen liike oli kovasti parantunut. Vaikka haluaisinkin ottaa tästä kunnian itselleni, suurin syy taitaa olla hyväkuntoiset kentät talven jälkeen. Kieltämättä silti tyylini ratsastaa Hottista on kovasti muuttunut siihen suuntaan, että uskallan ratsastaa sitä eteen. Se on myös auttanut paljon yleiseen pöllöilyyn, eteenpäin mennessä ei ehdi kuikuilla kaikkea pelottavaa.

Valmennuksen rohkaisemana lähdimme sitten toukokuun lopulla Boen kansallisiin kisoihin, joissa ratsastimme ryhmäratsastusohjelman 4-vuotiaille hevosille (alueluokka). Ryhmäratsastuksessahan muutama ratsukko, tässä tapauksessa kolme, on yhtä aikaa radalla ja tehtävät suoritetaan väljässä osastossa. Siitä on kovasti vetoapua takana tuleville, me sen sijaan saimme kunnian olla kärkihevosena...

Hottis käyttäytyi paremmin kuin hyvin ja teki muutamia rikkoja lukuunottamatta tasaisen ohjelman. Kyllähän sitä selvästi jännitti, mutta se luotti kuskiinsa ja vastasi hyvin apuihin. Eteenpäinajattelussa oli tässäkin apua. Kukkapuska, paniikki, karkuun... eikun eteen. Ohjelmasta saimme ilahduttavat reilu 75% ja sijoitus turvallisessa keskikastissa. Kun miettii, että samassa luokassa ratsasti mm. tämän vuoden sennujen kouluratsastuksen Suomen mestari (eivätkä muutkaan olleet mitään puskailijoita), täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen. Eroa kärkeenkään ei paljoa jäänyt, vähemmän kuin häntäpäähän.

Tuomareilta Hottis sai kehuja tahdikkuudesta ja elastisuudesta, lisäksi papereissa kehuttiin hyvää ratsastusta ja esittämistä. Kehittämisen varaa oli laukan kiireisyydessä, laukka saisi myös olla enemmän ylämäkeen. Tämä onkin tiedossa ja kovasti työstämisen alla.

Alla vielä video suorituksesta, huomatkaa hienot laukanvaihdot yms ;-)


Viime viikonloppuna meidän sitten piti lähteä eräisiin seurakisoihin starttaamaan Helppo C, tutustumisluokka. Reissu ei aivan mennyt putkeen, sillä lastattuamme eläintä noin tunnin, totesimme, että enää ei kisoihin ehdi. Lastauksessa meillä on aikaisemminkin ollut ongelmia, mutta yleensä niistä on selvitty houkuttelemalla, liinoilla auttamalla ja vähän takaa rohkaisemalla. Nyt kaikki meni totaalisen pieleen. Vaikka saimmekin lopulta elukan sitten koppiin, paha maku jäi.

En tiedä kuinka lähtisin ongelmaa ratkomaan, omaa traikkua meillä ei ole, joten ei voi ajatella joka päivä sitä totuttavansa. Myöskin lastaustapahtuma vaatii monta henkeä paikalle, joten yksin on aivan turha lähteä hommaa sotkemaan ehkä vielä pahemmaksi. Täytyy yrittää keksiä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti